Page 18 - Gezondheid bereikbaar voor iedereen!
P. 18
DUBBELINTERVIEW CLAUDIO BOSCU EN GERBEN HENGEVELD
“Zo kun je vastleggen (met de
familie) wat vader zijn lievelings-
gerechten zijn of wat belangrijk is.”
Hengeveld vult aan: “Een ander mooi men, bijvoorbeeld richting Duitsland. Dat
voorbeeld is onze app ‘Eten & Zo’, een is een markt met grote volumes, waar
digitale keuken assistent die je volledig ook versbereide maaltijdconcepten hun
ondersteunt bij de dagelijkse organisa- intrede doen. Bij uitstek waar de kracht
tie van eten en drinken op de afdeling/ van Huuskes zit! We denken mee met
kleinschalig wonen locatie. Deze unieke onze Duitse klanten en passen, indien
Claudio Boscu app krijgt in het eerste kwartaal 2021 een wenselijk, onze gerechten aan op de
Duitse eetgewoonten en smaken. Binnen
nieuwe module ‘personalisatie’, waarbij je
Claudio Boscu heeft, na zijn opleiding de specifieke kenmerken en eigenschappen Huuskes hebben wij daarbij ook inmiddels
als kok ervaring opgedaan in de Horeca van bewoners kunt vastleggen. Zo kun je een speciale afdeling die zich richt op de
en in de institutionele markt (MST En- vastleggen (met de familie) wat vader zijn Duitse markt”.
schede). Sinds 1997 is hij werkzaam bij lievelingsgerechten zijn of wat belangrijk
Huuskes als ‘chef poeliersafdeling’, om is. Je kunt zelfs een foto van de bewoner Hengeveld: “Verder ontwikkelen wij
vervolgens 10 jaar lang verantwoorde- toevoegen, zodat het echt een persoonlijke samen met het Beatrix Ziekenhuis ‘Fresh
lijk te zijn geweest voor alle productie- touch krijgt. Kortom: bewoner specifieke en Freeze’. Een mooi en nieuw concept
afdelingen als bedrijfsleider. Gezien zijn informatie, die verzorgenden en voeding- van (vriesverse) maaltijden, welke op
affiniteit met de markt en ondersteuning sassistenten veel informatie geven over gastvrije wijze op porselein aan de pati-
aan commercie, bleek hij een goede de bewoners en hier specifiek rekening enten gepresenteerd worden. De maaltijd
aanvulling voor de aansturing van het mee kunnen houden. Zo maken we de zorg wordt in de verpakking geregenereerd en
bedrijf met Henk en Rob Huuskes. Vanaf samen steeds beter!”. vervolgens, als die warm is, middels het
2008 trad Claudio toe tot de Directie en wegtrekken van een sleave netjes op een
was hiermee mede verantwoordelijk Boscu: “Wat we in Nederland niet altijd porseleinen bord gepresenteerd”.
voor beleid en strategie. beseffen, is dat we op heel veel gebieden
voorloper zijn binnen Europa. We zijn al Hengeveld vult aan: “En een ander
geruime tijd onze markt aan het verrui- mooi voorbeeld is de Huuskes Academy.
Enkele voorbeelden van kennisdeling en ontwikkeling
1. PROJECT ‘APPELMOES OVER DE NASI’ I.S.M. 2. EIWITRIJKE MINI-MAALTIJDEN VOOR HERSTEL 3. FRESH & FREEZE I.S.M. BEATRIX ZIEKENHUIS
ISALA ZIEKENHUIS
Bij ondervoeding of herstel na een operatie Fresh & Freeze maaltijden worden na be-
Dit project heeft Huuskes samen uit- is de eiwitbehoefte groter dan normaal. reiding geportioneerd en vervolgens in een
gevoerd met het Isala Ziekenhuis. Een Terwijl er juist vaak dan sprake is van een shockfreezer bevroren. Hierdoor blijven
project waarbij de smaakverandering verminderde eetlust. Huuskes biedt speci- de smaak en de voedingswaarde-kwaliteit
van oncologie patiënten is onderzocht en aal voor deze doelgroep ‘Petit Chef’: kleine, optimaal behouden.
hiervoor smaakprofielen zijn ontwikkeld. eiwitrijke mini-maaltijden van 110 tot 130
Bij deze verschillende smaakprofielen zijn gram per stuk. Alle Fresh & Freeze maaltijden zijn zorgvul-
bijhorende maaltijden en maaltijdverrij- De producten zijn geschikt voor mensen dig geportioneerd en verpakt in een torus-
kers samengesteld. Het smaakprofiel van met diverse ziektebeelden, diëten en verpakking. Hierdoor kunnen ze eenvoudig
de patiënt wordt getoetst met de patiënt persoonlijke voorkeuren. Alle Petit Chef mooi op een bord worden gepresenteerd.
door middel van een smaakstrip. Op basis mini-maaltijden zijn hoog op smaak en
van wat de patiënt qua smaakprofiel lekker alle basissmaken zijn vertegenwoordigd.
vindt wordt de maaltijdkeuze aangeboden. Dit maakt de producten ook uitermate
geschikt voor oncologie patiënten, die door
Dit project is een gezamenlijk initiatief hun behandeling te maken krijgen
van Oncologisch centrum Isala, afdeling met een verminderde eetlust en een
Diëtetiek, Facilitair Bedrijf, Huuskes en afwijkend smaakprofiel, maar toch moeten
IntermeZZo. aansterken.
18 voor ondernemende zorg en public affairs