Page 18 - Gezondheid bereikbaar voor iedereen!
P. 18

DUBBELINTERVIEW CLAUDIO BOSCU EN GERBEN HENGEVELD








                                                    “Zo kun je vastleggen (met de

                                                familie) wat vader zijn lievelings-

                                               gerechten zijn of wat belangrijk is.”










                                            Hengeveld vult aan: “Een ander mooi   men, bijvoorbeeld richting Duitsland. Dat
                                            voorbeeld is onze app ‘Eten & Zo’, een   is een markt met grote volumes, waar
                                            digitale keuken assistent die je volledig   ook versbereide maaltijdconcepten hun
                                            ondersteunt bij de dagelijkse organisa-  intrede doen. Bij uitstek waar de kracht
                                            tie van eten en drinken op de afdeling/   van Huuskes zit! We denken mee met
                                            kleinschalig wonen locatie. Deze unieke   onze Duitse klanten en passen, indien
          Claudio Boscu                     app krijgt in het eerste kwartaal 2021 een   wenselijk, onze gerechten aan op de
                                                                              Duitse eetgewoonten en smaken. Binnen
                                            nieuwe module ‘personalisatie’, waarbij je
          Claudio Boscu heeft, na zijn opleiding   de specifieke kenmerken en eigenschappen   Huuskes hebben wij daarbij ook inmiddels
          als kok ervaring opgedaan in de Horeca   van bewoners kunt vastleggen. Zo kun je   een speciale afdeling die zich richt op de
          en in de institutionele markt (MST En-  vastleggen (met de familie) wat vader zijn   Duitse markt”.
          schede). Sinds 1997 is hij werkzaam bij   lievelingsgerechten zijn of wat belangrijk
          Huuskes als ‘chef poeliersafdeling’, om   is. Je kunt zelfs een foto van de bewoner   Hengeveld: “Verder ontwikkelen wij
          vervolgens 10 jaar lang verantwoorde-  toevoegen, zodat het echt een persoonlijke   samen met het Beatrix Ziekenhuis ‘Fresh
          lijk te zijn geweest voor alle productie-  touch krijgt. Kortom: bewoner specifieke   en Freeze’. Een mooi en nieuw concept
          afdelingen als bedrijfsleider. Gezien zijn   informatie, die verzorgenden en voeding-  van (vriesverse) maaltijden, welke op
          affiniteit met de markt en ondersteuning   sassistenten veel informatie geven over   gastvrije wijze op porselein aan de pati-
          aan commercie, bleek hij een goede   de bewoners en hier specifiek rekening   enten gepresenteerd worden. De maaltijd
          aanvulling voor de aansturing van het   mee kunnen houden. Zo maken we de zorg   wordt in de verpakking geregenereerd en
          bedrijf met Henk en Rob Huuskes. Vanaf   samen steeds beter!”.      vervolgens, als die warm is, middels het
          2008 trad Claudio toe tot de Directie en                            wegtrekken van een sleave netjes op een
          was hiermee mede verantwoordelijk   Boscu: “Wat we in Nederland niet altijd   porseleinen bord gepresenteerd”.
          voor beleid en strategie.         beseffen, is dat we op heel veel gebieden
                                            voorloper zijn binnen Europa. We zijn al   Hengeveld vult aan: “En een ander
                                            geruime tijd onze markt aan het verrui-  mooi voorbeeld is de Huuskes Academy.



          Enkele voorbeelden van kennisdeling en ontwikkeling

          1.  PROJECT ‘APPELMOES OVER DE NASI’ I.S.M.   2.  EIWITRIJKE MINI-MAALTIJDEN VOOR HERSTEL    3.   FRESH & FREEZE I.S.M. BEATRIX ZIEKENHUIS
           ISALA ZIEKENHUIS
                                            Bij ondervoeding of herstel na een operatie   Fresh & Freeze maaltijden worden na be-
           Dit project heeft Huuskes samen uit-  is de eiwitbehoefte groter dan normaal.   reiding geportioneerd en vervolgens in een
           gevoerd met het Isala Ziekenhuis. Een   Terwijl er juist vaak dan sprake is van een   shockfreezer bevroren. Hierdoor blijven
           project waarbij de smaakverandering   verminderde eetlust. Huuskes biedt speci-  de smaak en de voedingswaarde-kwaliteit
           van oncologie patiënten is onderzocht en   aal voor deze doelgroep ‘Petit Chef’: kleine,   optimaal behouden.
           hiervoor smaakprofielen zijn ontwikkeld.   eiwitrijke mini-maaltijden van 110 tot 130
           Bij deze verschillende smaakprofielen zijn    gram per stuk.       Alle Fresh & Freeze maaltijden zijn zorgvul-
           bijhorende maaltijden en maaltijdverrij-  De producten zijn geschikt voor mensen   dig geportioneerd en verpakt in een torus-
           kers samengesteld. Het smaakprofiel van   met diverse ziektebeelden, diëten en   verpakking. Hierdoor kunnen ze eenvoudig
           de patiënt wordt getoetst met de patiënt   persoonlijke voorkeuren. Alle Petit Chef   mooi op een bord worden gepresenteerd.
           door middel van een smaakstrip. Op basis   mini-maaltijden zijn hoog op smaak en
           van wat de patiënt qua smaakprofiel lekker   alle basissmaken zijn vertegenwoordigd.
           vindt wordt de maaltijdkeuze aangeboden.   Dit maakt de producten ook uitermate
                                            geschikt voor oncologie patiënten, die door
           Dit project is een gezamenlijk initiatief   hun behandeling te maken krijgen
           van Oncologisch centrum Isala, afdeling   met een verminderde eetlust en een
           Diëtetiek, Facilitair Bedrijf, Huuskes en   afwijkend smaakprofiel, maar toch moeten
           IntermeZZo.                      aansterken.


          18      voor ondernemende zorg en public affairs
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23