“We werken aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.”

Interview Hennie Henrichs, General Manager Teva Nederland, Benelux en Nordics

“We werken aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.”
24–12–2015

Bij het denken over multiple sclerose voor deze uitgave van VOZ Magazine, hadden wij het beeld dat er voor mensen met MS nog veel ontwikkeld moest worden, om een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan een verbeterde zorg. Dit beeld wordt inderdaad bevestigd, maar tegelijkertijd worden wij ook aangenaam verrast. Er is veel energie, en ja bevlogenheid, bij de onderzoekers en ook de partners in de industrie. Zo is ook Hennie Henrichs, General Manager Teva Nederland, Benelux en Nordics, positief en verwachtingsvol over de toekomst. VOZ Magazine interviewt Henrichs over de belangwekkende ontwikkelingen rond medicatie en zorg voor mensen met MS.

Door: Marika Marku

WE KUNNEN NU AL VEEL BETEKENEN VOOR MENSEN MET MS

In deze uitgave van VOZ Magazine, waarbij Dorinda Roos onze gasthoofdredacteur is, willen wij stil staan bij het belang van MS-zorg en -onderzoek. In dit kader is het essentieel dat we de ontwikkelingen op het gebied van medicatie voor MS-patiënten delen met onze lezers. Want hoewel bekend is dat er nog veel te onderzoeken is voor mensen met MS, willen we ook goed inzicht verkrijgen in hetgeen nu wel al beschikbaar is. En of het potentieel van de bestaande medicatie voldoende wordt ingezet.

Teva heeft voor de aandoening MS glatirameeracetaat ontwikkeld, wereldwijd het meest gebruikte medicijn voor mensen met MS. Het is geïndiceerd voor de behandeling van patiënten die voor de eerste keer symptomen hebben gehad, die wijzen op een hoog risico op het ontwikkelen van MS, en daarnaast voor mensen met relapsing remitting MS. Glatirameeracetaat wordt gebruikt om het aantal aanvallen van MS (recidieven) te verminderen. Kunt u de kansen en mogelijkheden van dit medicijn toelichten vanuit patiënt perspectief?

Henrichs: “Teva is al meer dan twintig jaar gecommitteerd aan het ontwikkelen van effectieve en veilige behandelingen voor mensen met MS en we zijn dan ook verheugd dat we met glatirameeracetaat al zolang, zoveel voor mensen met MS wereldwijd kunnen betekenen. Onze kennis en ervaring met MS en glatirameeracetaat is substantieel, zeker als we ons beseffen dat we inmiddels meer dan twee miljoen patiëntjaren met dit medicijn hebben gerealiseerd voor MS-patiënten die daar baat bij hebben, een ongeëvenaard aantal”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

 

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie