“Politici en beleidsmakers, ga samen met ons een intensieve dialoog aan!”

Interview Maha Radhakrishnan MD, hoofd Medical Europe Biogen en Edward Lysen, General Manager Biogen Nederland

“Politici en beleidsmakers, ga samen met ons een intensieve dialoog aan!”
24–12–2015

In deze uitgave van VOZ Magazine constateren wij de nodige uitdagingen als het gaat om het optimaliseren van MS-zorg en –onderzoek in Nederland. Toch zijn er al veel mogelijkheden beschikbaar om MS-patiënten te ondersteunen, bijvoorbeeld d.m.v. innovatieve medicijnen. Dat we in dit onderzoeksveld nog lang niet uitontwikkeld zijn, blijkt uit de lopende onderzoeksprogramma’s zoals bij Biogen. VOZ Magazine interviewt Maha Radhakrishnan MD, hoofd Medical Europe van Biogen en Edward Lysen, General Manager Biogen Nederland, over de jarenlange inzet die zij doen voor mensen met MS.

Door: Herman van der Weide

AL MEER DAN 30 JAAR EEN BEVLOGEN INZET VOOR MENSEN MET MS

In deze uitgave van VOZ Magazine, met Dorinda Roos als gasthoofdredacteur, willen we het belang van MS-zorg en -onderzoek nadrukkelijk onder de aandacht brengen.

Radhakrishnan: “Vanuit mijn achtergrond als behandeld arts, ben ik altijd bezig geweest om voor mijn patiënten de diagnose te koppelen aan de meest effectieve behandeling voor een betreffende patiënt. Tijdens mijn werk begon ik een passie te ontwikkelen voor het onderzoek dat voorafgaat aan de ontwikkeling van een nieuwe behandeling. Ik wilde als arts in een eerder stadium daar invloed op kunnen uitoefenen. Dat is voor mij de reden geweest om vanuit de functie van arts de stap te maken naar onderzoek en ontwikkeling van behandelingen binnen de farmaceutische industrie”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie