“Je wordt je veel meer bewust dat het niet vanzelfsprekend is om alles te kunnen.”

Interview schaatstweeling Michel en Ronald Mulder, ambassadeurs Stichting MS Research

“Je wordt je veel meer bewust dat het niet vanzelfsprekend is om alles te kunnen.”
24–12–2015

Multiple sclerose heeft een grote impact op het leven van mensen. In deze uitgave van VOZ Magazine komen verschillende mensen aan het woord, die MS hebben en op een waardige manier een bijdrage leveren aan de maatschappij en de bewustwording rond deze chronische aandoening. Maar MS raakt ook de dierbaren van de patiënt en vraagt ook van hen geduld en begrip. VOZ Magazine interviewt schaatstweeling Michel en Ronald Mulder, ambassadeurs van Stichting MS Research, naar hun inzet en bevlogenheid voor mensen met MS.

Door: Marika Marku

Gasthoofdredacteur Dorinda Roos geeft aan dat bevlogenheid centraal staat bij het werken voor mensen met MS. Deze bevlogenheid is ook sterk bij jullie aanwezig en jullie dragen dat ook actief uit. Dat blijkt ook uit het feit dat jullie in 2013 zelf Stichting MS Research benaderd hebben en ambassadeur zijn geworden, om zo de inzet op onderzoek te versterken. Kunnen jullie daar iets over vertellen, welke gedachten jullie daarbij op dat moment hadden?

Michel en Ronald: “Ja, daar kunnen we zeker iets over vertellen. Op het moment dat wij vaker in beeld kwamen bij het grote publiek, natuurlijk ook vanwege het schaatsen, werden wij steeds meer benaderd of wij bereid zouden zijn om ons in te zetten voor een goed doel. Wij hebben toen bij elkaar gezeten en gedacht, laten we niet zomaar iets kiezen, maar echt kijken wat wij zelf ook willen daarin. Wij hebben toen besloten dat wij ons voor MS willen inzetten, juist omdat dit zo dichtbij onszelf staat. We hebben toen uitgezocht welke organisatie goed zou aansluiten op onze wens ons in te zetten voor MS, en daarbij leek Stichting MS Research (MSR) goed te passen. Zo hebben wij toentertijd inderdaad zelf contact opgenomen met Stichting MSR”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie