“Je moet de overtuiging hebben, ik ga hiervoor staan!”

Interview met Dorinda Roos, directeur Stichting MS Research

“Je moet de overtuiging hebben, ik ga hiervoor staan!”
24–12–2015

Gasthoofdredacteur Dorinda Roos kiest voor deze uitgave van VOZ Magazine voor het thema ‘Bevlogenheid bij het werken voor mensen met MS’. En dat zij zelf bevlogen en vasthoudend is blijkt o.a. uit het feit dat zij zich al ruim vijftien jaar inzet voor ‘de zaak multiple sclerose’, in de meest brede zin van het woord. Het belang van wetenschappelijk onderzoek, de zorg en aandacht voor mensen met MS, het verbinden van partijen in het veld, zijn allemaal prioriteiten en praktijk van alledag.

Door: Herman van der Weide

DE WEG NAAR DE OPLOSSING VOOR MS HEEFT BEVLOGENHEID EN VASTHOUDENDHEID NODIG

In deze uitgave van VOZ Magazine willen wij stil staan bij MS, het onderzoek en de aansluiting met de zorg, en de bevlogenheid die de mensen werkzaam in dit domein daarvoor tentoon spreiden. Deze bevlogenheid komen wij in onze ontmoetingen in het veld nadrukkelijk tegen. Wat maakt, naar uw idee, dat deze bevlogenheid zo ontstaan is?

Dorinda: “Het is uiteraard filosoferen waarom dit zo gekomen is, maar bij multiple sclerose hebben we het wel over een zeer complexe, progressieve en chronische aandoening. Als je ervoor kiest om je voor mensen met deze aandoening in te zetten, dan moet je je realiseren dat je er echt voor moet gaan. Het is niet een weg van de snelle stappen, successen en oplossingen. Dat geldt wat mij betreft zowel voor het onderzoek naar MS als voor de patiëntenzorg. Daarbij vind ik ook dat de gevolgen van MS als ziektebeeld echt aangrijpend zijn. Vaak treft het jonge mensen in de bloei van hun leven. De aandoening grijpt in op alle levensterreinen van de patiënt en van zijn directe omgeving; je moet wel ziende blind zijn, als je daar niet door wordt geraakt”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie