“Het maakt niet uit waar de oplossing vandaan komt, als die maar komt.”

Interview met John Golding, bestuurslid MSIF en progressieve MS-patiënt

“Het maakt niet uit waar de oplossing vandaan komt, als die maar komt.”
24–12–2015

Gasthoofdredacteur Dorinda Roos koos voor het thema ‘Bevlogenheid bij het werken voor mensen met MS’ en liet ons voor deze uitgave van VOZ Magazine kennismaken met John Golding, progressieve MS-patiënt en jarenlang internationaal actief voor mensen met MS. Tijdens het interview dat wij hebben met John Golding, wordt duidelijk dat hijzelf de belichaming is van deze bevlogenheid. Na dit interview kunnen wij met recht zeggen, wij zijn als redactie geraakt door de bijzondere mens John Golding.

Door: Marika Marku

BEVLOGENHEID EN DRIVE ZIJN ESSENTIËLE ELEMENTEN OM MS EEN PLEK IN JE EIGEN LEVEN TE GEVEN

Gasthoofdredacteur Dorinda Roos heeft voor deze uitgave van VOZ Magazine gekozen voor het thema ‘Bevlogenheid bij het werken voor mensen met MS’. Daarbij heeft zij ons op het hart gedrukt, dat u niet mag ontbreken in de lijst van belangwekkende personen, die zich al jarenlang inzet voor MS. Deze bevlogenheid is ook erkend door betrokkenen in dit veld, want u bent vorig jaar bekroond met de Noorse MS-prijs 2014 voor uw grote inzet voor mensen met multiple sclerose uit Noorwegen, Europa en wereldwijd. Dit is een geweldige prestatie, te meer waar u zelf bent gediagnosticeerd met MS in 1987. U kunt daardoor uit uw eigen persoonlijke ervaring inleven wat MS betekent voor het leven van mensen. Kunt u uw visie met ons delen op MS-zorg en -onderzoek en wat er nodig is om substantiële stappen voorwaarts te zetten voor mensen met MS?

John: “Laat ik beginnen met de bevlogenheid die u noemt. Bevlogenheid en drive zijn essentiële elementen om in het leven met bepaalde situaties om te gaan, zeker als het gaat om MS. Mijn eigen drive wordt voor een groot deel bepaald door mijn meer dan 30 jaar studie naar mijn eigen MS. Ik ben dus geen expert als het gaat om deze aandoening in algemene zin, maar wel degelijk als het gaat om mijn eigen MS. Mijn eigen ervaring en persoonlijke studie, naar hoe deze aandoening zich in mijn leven heeft ontwikkeld, heeft mij de inspiratie gebracht om dit met anderen te willen delen. Niet zozeer om anderen te vertellen wat ze moeten doen, maar juist om te delen wat het met mij heeft gedaan en wat ik op mijn pad ben tegengekomen”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie