“Een mantelzorger zegt geen nee, dat is de grootste valkuil.”

Interview met Liesbeth Hoogendijk, directeur Mezzo.

“Een mantelzorger zegt geen nee, dat is de grootste valkuil.”
10–06–2016

Mantelzorgers zijn heel belangrijk voor degenen die op hen steunen, maar ook voor de maatschappij. De vraag is of de waarde die deze bijzondere groep mensen toevoegt ook als zodanig wordt gewaardeerd. Wat is de visie van Nederland op waardering voor de mantelzorger en hoe kan de gemeente daar invulling aan geven? VOZ Magazine interviewt Liesbeth Hoogendijk, directeur Mezzo, over de mantelzorger en de erkenning die nog ontbreekt.

Door: Herman van der Weide

MANTELZORG OVERKOMT JE.

Kunt u iets vertellen over Mezzo, haar visie en missie m.b.t. informele zorg en de specifieke rol die de organisatie hierin vervult?

Hoogendijk: “Als we kijken naar onze rol als Mezzo, dan staan wij er voor om mensen in staat te stellen op een eigen wijze te kunnen blijven zorgen. Belangrijk om te beseffen is, dat mantelzorg je overkomt. Anders dan bij vrijwilligerswerk, is het vaak niet een bewuste keuze om zorg te verlenen, maar dient zich vaak de omstandigheid aan voor iemand in jouw omgeving die zorg nodig heeft. Wij staan er dan voor dat als je zorg nodig hebt, het voor de omgeving ook mogelijk is dat zij die zorg kunnen leveren”, legt Hoogendijk uit.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie