Marieke van Schaik en Wolter Kroes over de noodzaak MS hoger op de agenda te krijgen.

Marieke van Schaik, managing director VriendenLoterij en Wolter Kroes, zanger en ambassadeur Stichting MS Research

Marieke van Schaik en Wolter Kroes over de noodzaak MS hoger op de agenda te krijgen.
24–12–2015

Stichting MS Research levert een belangrijke waarde aan MS-onderzoek door particuliere fondsenwerving in te zetten voor belangwekkende MS-onderzoeksprojecten. Een jarenlange partner in deze missie is de VriendenLoterij, die de stichting reeds jarenlang steunt bij haar activiteiten. Steeds met een doel voor ogen, echt iets kunnen doen voor mensen en kinderen met MS. VOZ Magazine interviewt Marieke van Schaik, managing director VriendenLoterij en Wolter Kroes, zanger en ambassadeur Stichting MS Research en de VriendenLoterij, over hun jarenlange inzet voor mensen met MS.

Door: Marika Marku

DE VRIENDENLOTERIJ STEUNT MS-ONDERZOEK AL JARENLANG BIJ DE STAPPEN VOORWAARTS

Vraag voor Marieke: De VriendenLoterij draagt al jarenlang substantieel bij aan MS-onderzoek, door middelen daarvoor beschikbaar te stellen aan Stichting MS Research. Stichting MSR kan mede door deze ondersteuning zowel continuïteit waarborgen als een structurele impuls geven aan MS-onderzoek. Kunt u iets vertellen over de missie van de Vriendenloterij?

Marieke: “De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven, die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Ook met het doel deze mensen te ondersteunen voluit mee te kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven te kunnen leiden. De helft van ieder lot gaat naar goede doelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee, dankzij deze deelnemers ontvangen 47 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland een jaarlijkse schenking. Naast MS Research worden organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton gesteund. Sinds 1998 is bijna 680 miljoen euro aan goede doelen geschonken”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie