Buiten de gebaande paden denken is ook bij MS-onderzoek van groot belang.

Interview dr. Inge Huitinga en Tanja Deurloo

Buiten de gebaande paden denken is ook bij MS-onderzoek van groot belang.
24–12–2015

In deze uitgave van VOZ Magazine geven wij wetenschappers en innovatie experts op het gebied van MS ruim baan. Dat is ook nodig, want er is nog veel te ontdekken als het gaat om deze chronische aandoening en hoe de kwaliteit van leven voor mensen met MS te verbeteren. Dat het daarbij van essentieel belang is om ook buiten de gebaande paden te denken, blijkt uit het interview dat VOZ Magazine heeft met dr. Inge Huitinga, directeur Nederlandse Hersenbank, en Tanja Deurloo, oprichter Annindriya geurexperts.

Door: Harrie van Leeuwen 

INNOVATIE IN MS-ONDERZOEK MOET ZOVEEL MOGELIJK ONDERSTEUND WORDEN

Vraag voor Inge: U kreeg jaren geleden als een van de eersten een speciale MS-onderzoeksbeurs, het MS Fellowship. Dat gaat om een beurs van enige honderdduizenden euro van de Stichting MS Research – de enige Nederlandse particuliere subsidieverstrekker op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak van en oplossing voor MS. Kunt u iets vertellen over uw inzet voor onderzoek naar MS vanuit dit vertrekpunt en op welke wijze dit verband houdt met uw huidige functie, met andere woorden, vindt u stimuleringsbeurzen essentieel voor wetenschappelijk onderzoek?

Inge: “Ik begin met de conclusie: ja, het is een heel belangrijke en nuttige beurs voor jonge onderzoekers, omdat ze hun onderzoek na hun promotie kunnen voortzetten. Het biedt een doorstart voor een verdere carrière. Ik werkte in het buitenland en wilde graag terug naar Nederland, waarbij ik hoopte klinisch onderzoek te combineren met fundamenteel wetenschappelijk hersenonderzoek. Dankzij die beurs kon ik dat onderzoek hier starten. Het feit dat ik deze cruciale fellowship kreeg leidde er weer toe dat ik een vaste aanstelling hier aan de Hersenbank kreeg. Het is in de onderzoekswereld heel moeilijk om een vaste baan te krijgen. Daardoor kan de continuering van je onderzoeksvraagstelling onder druk komen te staan. Dus ik was erg gelukkig met mijn fellowship”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie