EBP In één dag

EBP In één dag
Datum:28 september 2017
Tijd:hele dag
Locatie:ReeHorst, Ede
Omschrijving:

Heb jij altijd al wat met Evidence Based Practice willen doen, maar heb je steeds te weinig tijd? Kom dan naar EBP In één dag en maak (verder) kennis met Evidence Based Practice.

Je krijgt antwoord op vragen als: Weet jij waar je aan moet denken bij het omzetten van “evidence” naar een aanbeveling voor de praktijk? Hoe ga je om met routinematig handelen en laat je vaste rituelen los? En hoe kan je aan de hand van een checklist de kwaliteit van een richtlijn of artikel beoordelen?

Voor beginners
EBP is een trend in de verpleegkundige zorg en dat is maar goed ook! De kritische kijk op eigen handelen en het gebruik van wetenschappelijke literatuur ter ondersteuning van een behandelkeuze is een fantastisch middel om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Maar waar begin je met EBP en wat houdt het nu precies in? Beginners doorlopen op interactieve wijze de vijf stappen van EBP. Je wordt aan de hand genomen bij het stellen van een beantwoordbare vraag, leert over de verschillende gradaties van bewijsmateriaal en leest en interpreteert gezamenlijk (een deel van) een internationale richtlijn. Je leert hoe je zo'n richtlijn kunt vinden, 'slim' kunt lezen en bovendien hoe je de informatie kunt gebruiken voor jouw eigen praktijk.

Voor gevorderden
Sta je met één been in de verpleegkundige praktijk en het andere in de wereld van wetenschap en onderwijs, dan stel je deze dag zelf je programma samen. Volg verdiepingssessies over beoordelen, zoeken, implementatie en/of vraagstellen.

Link: