“Zeggen dat de werkgever hier niets mee te maken heeft, is niet meer van deze tijd.”

Interview met Harry van de Kraats, algemeen directeur werkgeversvereniging AWVN

“Zeggen dat de werkgever hier niets mee te maken heeft, is niet meer van deze tijd.”
18–09–2014

Preventie is een onderwerp dat al een tijdje hoog op de prioriteitenlijst van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) staat. Niet in de laatste plaats van harte ondersteund door Harry van de Kraats, sinds een jaar algemeen directeur. Werkgevers realiseren zich ook in deze tijd dat goede sociale arbeidsverhoudingen een essentiële voorwaarde zijn voor verdere economische groei. Een boeiend gesprek met een betrokken en bevlogen human resource manager en werkgeversvoorman.

Door: Frank Verheul

Harry van de Kraats, algemeen directeur werkgeversvereniging AWVN en voorzitter van de Raad van Commissarissen van ArboNed, kent als geen ander de breedte en het belang van goede arbeidsverhoudingen. Van de Kraats is een deskundig en bevlogen mens. Hij heeft zijn sporen verdiend op het gebied van Human Resource Management. Onder andere bij Unilever, TomTom en voorafgaand aan AWVN bekleedde hij de functie van HR-directeur bij de NS.

In hoeverre hebben uw jeugd en studietijd een rol gespeeld bij de wijze waarop uw loopbaan is verlopen?

Van de Kraats: “Dat is lastig te zeggen. Ik geloof niet zo in generatie tegenstellingen. Wel in verbinding op cruciale thema’s. En dan ook doelen stellen en deze realiseren. Dat doe ik bij voorkeur samen met andere mensen. Ik heb er een heilig geloof in dat je sneller en beter samen doelen kunt bereiken en het is nog leuker dat succes met elkaar te delen. Ik ben dan ook een echte teamplayer, altijd al geweest. En ben als leidinggevende niet bang keuzes te maken en knopen door te hakken; dat moet ook om doelen te bereiken en verder te komen. Verbinding heb ik gevonden in het HR werk; daar is dat thema continue aan de orde. Hoe kun je mensen beter laten functioneren, hoe kun je organisaties beter laten functioneren? Deze vragen komen steeds weer terug, omdat het noodzakelijk is mensen te betrekken bij de doelstellingen van de organisatie. Als dat lukt, halen bedrijven hun targets. Betrokkenheid van medewerkers bij hun organisatie is wat mij betreft dan ook een voorwaarde om preventie concreet invulling te geven”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie