Roche: Doing now what patients need next.

Interview Bart Vanhauwere, General Manager Roche Nederland

Roche: Doing now what patients need next.
24–12–2015

In de internationale media werd begin oktober melding gemaakt van de studieresultaten van een aantal onderzoeken bij patiënten met multiple sclerose. Deze onderzoeksresultaten werden gepresenteerd tijdens de wetenschappelijke bijeenkomst in Barcelona van de ECTRIMS en in een aantal media omschreven als ‘veelbelovend’. De laatste jaren worden er door tal van partijen (bedrijven en onderzoeksinstellingen) grote stappen voorwaarts gezet op het gebied van de behandeling van multiple sclerose. Ook de Zwitserse ontwikkelaar van geneesmiddelen Roche onderzoekt een mogelijk middel voor de behandeling van MS: gegevens van de behandeling met ocrelizumab bij patiënten met relapse-remitting MS (RRMS) en met primair progressieve MS (PPMS) werden gepresenteerd in Barcelona. Reden voor een gesprek met Bart Vanhauwere, General Manager van Roche Nederland.

Door: Herman van der Weide

ROCHE WIL BIJDRAGEN AAN EEN NIEUW HOOFDSTUK IN HET VERHAAL OVER MS

Begin oktober jl. werden tijdens de wetenschappelijke bijeenkomst van de ECTRIMS, het jaarlijkse, wereldwijde congres, waar inmiddels zo’n 10.000 wetenschappers, neurologen en andere direct betrokken professionals bij elkaar komen om de laatste inzichten op het gebied van MS te delen, studieresultaten gepresenteerd uit onderzoeken naar de behandeling van patiënten met MS. Ook resultaten van de behandeling van patiënten met PPMS werden getoond. En dat is interessant omdat voor deze groep patiënten nu geen goedgekeurde behandelingen op de markt zijn. Kunt u toelichten wat dit op termijn (als het onderzoeksmiddel van Roche zou worden toegelaten tot de markt) eventueel zou kunnen betekenen voor MS-patiënten?

Vanhauwere: “Op deze plaats goed om aan te geven dat wij uitsluitend gericht zijn op innovatie. Wij investeren in onze geneesmiddelen, omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze waarde gaan toevoegen in de behandeling van patiënten. Ons uitgangspunt is dat we niet ontwikkelen in wat al voldoende beschikbaar is, maar dat we willen innoveren in de richting waar we hopen dat we nog écht verschil kunnen maken. Bijvoorbeeld in oncologie en reumatologie, maar bijvoorbeeld ook voor de ziekte van Alzheimer, idiopathische pulmonale fibrose en spinale musculaire atrofie. Kijkende naar MS is het de ambitie van Roche om effectieve geneesmiddelen te ontwikkelen die de ziekte-activiteit volledig onderdrukken en dus verder gaan dan het beheersen van symptomen”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie