INNOVEREN MET ZORG VANUIT LOGISTIEK PERSPECTIEF

De synergetische samenwerking tussen Huuskes en Rivas Zorggroep

INNOVEREN MET ZORG VANUIT LOGISTIEK PERSPECTIEF
21–11–2012

Dat er voor echte vernieuwingen in de zorg meer buiten de geijkte domeinen gekeken moet worden, maakt Wim van der Meeren al duidelijk in deze special van VOZ Magazine. Als exemplarisch voor een waarde toegevoegde discipline noemt Van der Meeren onder andere de wetenschap van de logistiek. VOZ Magazine pakt de handschoen op en vraagt Huuskes, expert op het gebied van logistiek in de versvoeding, en Rivas Zorggroep, om hun gezamenlijke visie te geven op de bereikte innovatiesynergie bij de toepassing van vernieuwende logistieke concepten binnen Rivas Zorggroep. VOZ Magazine sprak voor dit interview met Claudio Boscu, directeur Huuskes, Frits Nikkels, directeur verkoop Huuskes en Anne Lijzenga, hoofd inkoop Rivas Zorggroep.

Door: Marika Marku

'Leveren pur sang': echt niet meer van deze tijd

Lijzenga: "Wij werken nu al ruim vijf jaar met Huuskes en het onderscheidende element zit in de wijze waarop wij als partners samenwerken". Boscu: "In onze missie hebben wij deze focus ook daadwerkelijk zo verwoord. Het cruciale uitgangspunt is dat we werken volgens het toegevoegde waarde principe. Er ontstaat een binding met onze klanten, omdat we ons eerst richten op bewijzen en niet beginnen met prijzen. Met deze instelling kunnen wij onze klanten in de zorg ondersteunen, om kwaliteitsverbetering en efficiƫntie te realiseren en tegelijkertijd de kosten te beheersen of omlaag te brengen". Dat klanten deze toegevoegde waarde erkennen blijkt uit het gegeven dat in de afgelopen vijf jaar Huuskes haar omzet heeft weten te verdubbelen van so miljoen naar ruim 100 miljoen euro.

Lijzenga: "Wij zijn bij de selectie van partners ook vooral op zoek naar een open dialoog, waarbij wij samen tot nieuwe dingen kunnen komen. Wij zoeken dus geen leverancier pur sang, maar een partner die value kan bieden". Nikkels: "Ter illustratie van deze toegevoegde waarde, is dat we met Rivas op een gegeven moment gekeken hebben naar mogelijkheden voor outsourcing. Rivas had eerder een eigen keuken, waar gekookt werd. In het gesprek dat wij met elkaar daarover hebben gevoerd werd duidelijk dat het koken, mits dit voor Rivas waarde zou toevoegen, ook door ons zou kunnen worden gedaan. Daar is uiteindelijk na zorgvuldige afweging voor gekozen, dus koken wij nu voor Rivas. Daarbij blijft het uitgangspunt dat we gezamenlijk moeten zorgen dat de cliƫnt tevreden is over het eten en drinken".

U moet ingelogd zijn om het hele artikel te kunnen lezen in het laatst verschenen VOZ magazine.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie