Het ‘gezondheidsdenken’ is in Nederland toegenomen

Interview met Bas van den Dungen, Directeur Generaal Curatieve Zorg

Het ‘gezondheidsdenken’ is in Nederland toegenomen
18–09–2014

Voor deze uitgave van VOZ Magazine gaan we ook naar de Directeur Generaal Curatieve Zorg van VWS, de heer Bas van den Dungen. De curatieve zorg is zo op het oog niet het meest voor de hand liggende directoraat, echter wordt in dit interview duidelijk dat de recent tot DG benoemde heer Van den Dungen juist ook de cure van groot belang vindt als het gaat over preventie.

Door: Marika Marku

PREVENTIE IS EEN ‘TRENDING TOPIC’

VOZ Magazine: “Om het maar eens modieus te stellen, preventie binnen de zorg is ‘hot’ of zo u wilt ‘trending topic’. Hoe meer preventie des te minder cure is het idee”.

Van den Dungen: “De politiek en bedrijven hebben het bovenaan de agenda staan, en terecht wat mij betreft. Ik ben er niet voor de cure zo groot mogelijk te maken. Als we naar duurzaamheid willen streven moeten we aan de achterkant niet allerlei producten aan elkaar knopen, maar echt vooraan beginnen. De afvalsector zegt in haar reclame uitingen: ‘Afval bestaat niet’. Die leven van afval maar zeggen dat afval niet bestaat. Wat ze daar kennelijk mee willen communiceren is dat je de cirkel rond moet maken. Niet met maatregelen ingrijpen die alleen ingaan op een incident of een beperking. En vooral niet wachten tot de problemen zich opstapelen, maar zoveel als mogelijk investeren aan het begin van het proces”.

Om het gehele artikel te kunnen inzien, kunt u gebruik maken van deze link om het bestand te downloaden.

 

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie