Een wereld vrij van MS, dat bereik je samen, stap voor stap….

Interview met Cynthia Zagieboylo, CEO National MS Society in de VS

Een wereld vrij van MS, dat bereik je samen, stap voor stap….
24–12–2015

De noodzaak om iets te kunnen betekenen voor mensen met MS wordt door velen gevoeld over de hele wereld. Een moment waarop een groot aantal van deze bevlogen mensen bij elkaar komt is tijdens het jaarlijkse ECTRIMS congres, het wereldwijde congres, waar inmiddels zo’n 10.000 wetenschappers, neurologen en andere direct betrokken professionals bij elkaar komen om de laatste inzichten op het gebied van MS te delen, dit jaar begin oktober gehouden in Barcelona. VOZ Magazine interviewt Cynthia Zagieboylo, CEO van de National MS Society in de Verenigde Staten, over haar jarenlange inzet voor mensen met MS.

Door: Herman van der Weide

In Nederland zijn er academische onderzoekscentra, zoals het MS-Centrum Amsterdam, die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van MS. Toch is er nog heel veel inzet nodig om MS hoger op de agenda te krijgen bij beleidsmakers en t.b.v. financiering in de zorg. Kunt u ons aanbevelingen geven hoe wij de urgentie kunnen vergroten binnen landen zoals Nederland?

Cynthia: “We kunnen zeker kijken naar wat wij in de Verenigde Staten hebben gedaan om MS onder de aandacht te brengen, al moet wel gezegd worden dat ons zorgsysteem op onderdelen anders is ingericht dan in Nederland. Vanuit de National MS Society creëren wij veel mogelijkheden om mensen te betrekken bij MS en daar is bewustzijn over MS voor nodig; Wat is MS en wat voor invloed heeft MS op mensen?”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie