De gezondheid van mensen kan veel beter, zelfs zonder offers!

Interview met Prof.dr. Alexander Rinnooy Kan, hoogleraar Economie en Bedrijfskunde UVA, voorzitter van de Agenda voor de Zorg

De gezondheid van mensen kan veel beter, zelfs zonder offers!
18–09–2014

Gasthoofdredacteur prof.dr. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Agenda voor de Zorg en van de Inspiratorengroep van het programma ‘Alles is Gezondheid…’, kiest voor deze uitgave van VOZ Magazine het actuele thema preventie. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de vernieuwende aanpak die gekozen is voor de realisatie van de Agenda voor de Zorg en het Nationaal Programma Preventie (NPP). Rinnooy Kan geeft als gasthoofdredacteur in deze VOZ het podium aan preventie.

Door: Hans de Goeij

Binnen en buiten de zorg staat preventie hoog op de agenda. Allereerst meer preventie in werk en arbeid; zorgaanbieders, verzekeraars, werkgevers en werknemers worden aangemoedigd daar samen in op te trekken. Vervolgens ligt bij preventie in de wijk de nadruk op samenwerken van zorgaanbieders, gemeenten, verzekeraars, onderwijs en burgers om beter afgestemd, met meer focus en doelgerichter, preventie in de leefomgeving van de burger echt te doordenken en te gaan doen. Met de nadruk op meer gezondheid, meer levensgeluk en nog betere verhouding in belasting en belastbaarheid. Twee belangrijke focusgebieden voor de maatschappelijke en economische vitaliteit. Dat maakt vervolgens het zorgsysteem weer houdbaar.

Rinnooy Kan: “Het is ontzettend leuk om jullie gasthoofdredacteur te zijn. En eigenlijk ook heel eervol. Voor mij is het een mooie gelegenheid om op actuele thema’s in gezondheid en samenleving in te gaan. Ik ben daar de laatste jaren steeds meer mee bezig. Thema’s die mij boeien. Ik zie dat ook bij anderen gebeuren. Het thema leeft echt!”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie