Actief rookbeleid is ook voor ouderen van belang

Bijdrage Stephan Valk, voorzitter Raad van Bestuur Parnassia Groep

Actief rookbeleid is ook voor ouderen van belang
12–03–2015

Het Woon Centrum voor Ouderen (WCO), onderdeel van de Parnassia Groep, ligt in de Haagse wijk Scheveningen en biedt psychiatrische behandeling, zorg en begeleiding aan 52 cliënten in een 24 uur setting. De gemiddelde leeftijd van de cliënten in het WCO is ongeveer 74 jaar.

Zoals vaak binnen de GGZ instellingen verblijven er veel cliënten die al hun hele leven fors roken, 60% is min of meer verslaafd aan de sigaret. Dit laatste komt de gezondheid van cliënten, mede cliënten en medewerkers niet ten goede en het ernstige rookgedrag veroorzaakt daarnaast ook sociale en financiële problemen. Door het roken moeten medewerkers extra alert zijn op de veiligheid, ook omdat cliënten allemaal een eigen slaapkamer hebben, in min of meerdere mate beperkt mobiel zijn, medicatie gebruiken en cliënten niet altijd het eigen handelen en de effecten hiervan kunnen overzien.

De Parnassia Groep is een innovatieve en ondernemende organisatie en het WCO maakt dankbaar gebruik van alle voorzieningen die geboden worden. Er zijn zorgprogramma ’s die cliënten ondersteunen om van hun rookverslaving af te komen, er is voorlichting, familie wordt erbij betrokken en er wordt gewerkt vanuit de herstelgerichte visie die samen met/door de cliënt en zijn netwerk waar mogelijk, wordt uitgevoerd. WCO heeft ook interne voorzieningen getroffen om rookgedrag te doen verminderen en de veiligheid te vergroten.

Het is goed om te constateren dat de sleutel tot succes ligt in meerdere factoren en niet alleen in verbieden. Cliënten moeten zelf overtuigd worden dat roken veel nadelen heeft en dat ze er niet alleen voor staan. Het is leuk om te zien dat door alle interventies cliënten elkaar nu ook gaan aanspreken en ondersteunen. We bieden ze alternatieven en we proberen ook nieuwe initiatieven uit. Een voorbeeld is ook de introductie van de E-sigaret. Dit is geïntroduceerd en geïmplementeerd door medewerkers die zelf ook veel rookten en hierdoor ook de problemen herkenden van de cliënten. Juist in herkenbaarheid en betrokkenheid ligt de sleutel tot succes. Vergeet niet dat de uitvoering van een rookbeleid veel vraagt van medewerkers. Je moet consequent zijn en met weerstand kunnen omgaan. Ons huidige rookbeleid is het resultaat van uitvoerige gesprekken van hoe gaan we het doen, op welke manier, zoeken naar alternatieven, samenwerking met andere onderdelen van de Parnassia Groep en ervoor willen gaan. Medewerkers moeten er zelf ook in geloven en dit uitdragen, anders wordt het moeilijk om tot succes te komen.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie